Velkommen til utstillingsåpning på Østfold kunstsenter lørdag 21. januar kl. 15.00!

 

Sidsel Bonde / Siri Berqvam / Endre Aalrust / Jane Hupe

 

Utstillingene vil være åpne for publikum fra 12.00-17.00 på åpningsdagen. Kafé ØKS er åpen til 18.00, er det mange som blir igjen vil det være mulig å kjøpe drikke etter dette.

 

 

Sidsel Bonde viser separatutstillingen Vinterresidens for Agersjæle.

Gressfletting, silketrykk på rundballeplast, avis-publikasjon.

Sidsel Bonde (f.1992) arbeider med fortidig og nåtidig kultur knyttet til jordbrukssamfunn og interesserer seg for tilstander, tradisjoner og ritualer som er forsvunnet med mekaniseringen og industrialiseringen av landbruket, og hvordan disse kan ta plass i en samtidskunstnerisk kontekst.

 

 

Siri Berqvam viser separatutstillingen Bakkekontakt.

Installasjon, tekstil, søm, broderi, div. teknikker.

Siri Berqvam (f.1977) arbeider med skulptur og installasjon der tekstil er hovedmateriale. Kunstneren kommenterer samtiden med nål og tråd i flertydige tekstile univers der alvor og humor blandes.

 

 

Endre Aalrust viser separatutstillingen OnlyFans.

Maleri og tegning.

Utstillingen OnlyFans er en utstilling der Endre Aalrusts (f.1973) små malerier av forblåste portrett og våte landskap blir vist i en scenografi gestaltet av kunstnergruppen Bossman. Fans på engelsk betyr både vifte og tilhenger, og en assosiativ lek med begrepets begge betydninger danner utgangspunkt for utstillingen.

 

 

Jane Hupe viser utstillingen Kvinnehelse i Kafé ØKS.

Tresnitt, collage og prosatekster.

Utstillingen er Jane Hupes (f.1968) kommentar til skjønnhetsindustriens misbruk av begrepet Kvinnehelse. Som kvinne, billedkunstner og sykepleier, gir Hupe sitt motsvar i form av en serie tresnitt, collager og prosatekster.