Vil dere oppleve våre utstillinger med fokus på metallkunst, lydinstallasjon, tegninger og maleri, sammen med en formidler?
Vi tilbyr gratis omvisninger i åpningstiden onsdag – søndag 12 -17 (gratis for skoleklasser fra kl. 10).
Små og større grupper er velkomne!
Bestill omvisning: post@ostfold-kunstsenter.no
Utstillingene vises fra 26.03 – 29.05.2022

Kunstnere
Elin Hedberg – les om utstillingen
Pål Vigeland – les om utstillingen
Arne Borgan – les om utstillingen
Erik Formoe (i Kafé ØKS) – les om utstillingen

Om utstillingene
I denne utstillingsperioden viser vi arbeider i lyd, metall og maleri. I sal 1, i første etasje viser Elin Hedberg syv installasjoner med objekter i sølv. Hun vil rette oppmerksomheten mot hverdagslige gjenstander vi har i våre hjem. I andre etasje viser Pål Vigeland skulpturer i ulike metaller. Han lar seg inspirere av former fra naturen. I sal 3 viser Arne Borgan en installasjon full av tegninger og lyd som omslutter deg når du går inn i rommet og skaper undring i både hva du ser og hører. I kafeen viser Erik Formoe oljemalerier som består av portretter av ulike mennesker og andre underfundige skapninger.

Flere av utstillingene har noe til felles. Alle gjør de endringer på form eller lyd. De har et utgangspunkt som de endrer og gjør om til noe annet. Borgan endrer og manipulerer lydopptak slik at det blir en slags historie sammen med tegningene. Formoe tar utgangspunkt i blant annet profilbilder og gjør personene om til noen andre og gir de en ny historie. Vigeland tar utgangspunkt i naturens former og lager nye oppfinnsomme vekster i metall. Han gjenbruker også materialer som for eksempel Nesresso-kapsler og lager noe helt nytt ut av dem. Elin tar vare på form, men gjenskaper gjenstandene i sølv. Slik endrer hun kanskje våre tanker om gjenstandens verdi?

Velkommen til fire utstillinger, hvor ulike former for endring fører til undring!