Velkommen til åpning av salgsutstilling i kunstprosjektet RISS! lørdag 16. oktober kl.12.00 på Østfold kunstsenter!


UTSTILLING OG KUNSTNERVERKSTED MED FOKUS PÅ DYPTRYKK

Lørdag 16. oktober går kunstnerverkstedet RISS! over fra å være et verksted som er en utstilling – til en salgsutstilling med verkene som er produsert i prosjektperioden. 16.- 24. oktober kan man kjøpe grafikk rett fra vegg via vipps rett til hver enkelt kunstner!


Åpningen vil foregå inne på kunstsenteret, og for første gang på lenge får man også et glass vin når man kommer på åpningsdagen!​


Kunstprosjektet RISS! er initiert av kunstnerene Arne Revheim og Hege Liseth. De har invitert kunstnere tilknyttet regionen til å skape kunst med fokus på dyptrykk. Et stort prosjekt der kunsten skapes underveis i utstillingsperioden!

 
Utstilling 1. etg: 17 RISS! kunstnere
Elisabeth Mathisen, Stian Borgen, Gunn Harbitz, Jane Hupe, Hanna A. Høiness, Trude Johansen, Laila Kongevold, Yngvar Larsen, Jens Stegger Ledaal, Hege Liseth, Kirsten Mørck, Hanne B. Nystrøm, Arne Revheim, Kristin Romberg, Tommi Sarkapalo, Marianne Stranger og Camilla Wexels Riser.

Utstilling 2. etg foajé: Publikumsverk
På åpningen er det også første gang man får se RISS! publikumsverk. Publikum som har besøkt kunstutstillingen RISS! har i løpet av utstillingsperioden risset i en kobberplate som har stått utstilt i foajéen. Fra 16. oktober kan du se publikumsverket utstilt i tillegg til de ferdige grafiske verkene fra kunstprosjektet.

Utstilling 2. etg: Frans Widerberg – Metallgrafikk fra 1995-1996
Hege Liseth, en av prosjektlederne, var student på Statens Kunst- og Håndverkskole på nitti-tallet, samtidig trykket hun opplag for blant annet Frans Widerberg. Kunstneren ga henne ett trykk av hvert av opplagene, og Liseth opparbeidet en stor samling trykk. Hovedvekten av trykkene er i sort/hvitt som er mindre kjente, enn de fargesterke arbeidene mange er fortrolige med.

Idé og utvikling: Hege Liseth og Arne Revheim.

Les mer på:ostfold-kunstsenter.no