30.10 – 19.12.2021 Mathias R. Samuelsen og David Breida/ Sissel M. Bergh/ Helene Duckert/ Søssa Jørgensen

Velkommen til åpning på Østfold kunstsenter lørdag 30.oktober kl. 15.00! Det blir tekstbasert performance på åpningsdagen!


Mathias R. Samuelsen og David Breida viser separatutstillingen Helt sort.

David Breida og Mathias R. Samuelsen møtes på midten av kartet, mellom Trondheim og København, i en performance som vil resultere i et verk i krysningspunktet mellom litteratur og visuell kunst. En konkretpoetisk happening som etterlater en hvisken gjennom å viske.

Les mer om utstillingen her

Sissel M. Bergh viser separatutstillingen Mærrahålet Mearoehåaltoe

I utstillingen undersøker Sissel M Bergh steder og ord fra kysten, som del av en eldre samisk tankestruktur, som del av en fruktbarhets-tenkning som har vært til stede i fiskeriene nesten fram til    vår tid, og som har vært til stede i samiske områder fragmentert inn i vår tid.

Les mer om utstillingen her

Helene Duckert viser separatutstillingen Evig eies kun det tapte.

Utstillingen omhandler en periode med personlige og kollektive opplevelser, utfordringer og erindringer. Arbeidene har blitt til i perioden 2017-21 og viser tendenser i tiden, tanker og følelser, med antydninger til personlig og politisk uro. “Evig eies kun det tapte” består av bilder, skulpturer, smykker, tekster og tematikk, som sammen opptrer som individuelle stykker av et større selvportrett.

Les mer om utstillingen her

Søssa Jørgensen viser utstillingen Fem steder, fem tegna handlinger i Kafé ØKS.

Hvert sted gir en bestemt følelse. Noen ganger sterk eller ubehagelig, noen ganger vár og mild, men det er alltid noe der. Det er en egen fornemmelse. Noen steder ser jeg for mitt indre øye, før jeg kommer dit. Bildene maner seg fram på veien.

Les mer om utstillingen her